• Natuurschilderijtjes

    Natuurschilderijtjes

  • Kinderhoekje

    Kinderhoekje

  • Informatie voor de open dag

    Informatie voor de open dag

Ook voor groepen biedt Eendenkooi Maaspoort een mogelijkheid dit unieke stukje natuur te bezoeken o.l.v. ervaren gidsen.
Hoofddoel is kennismaken met het eeuwenoude beroep van de kooiker en ontdekken hoe boeiend het stukje natuur nabij de stad ’s-Hertogenbosch is.
De rondleiding voor kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar bestaat o.a. uit door hen zelf uit te voeren opdrachten. Deze opdrachten worden passend bij de tijd van het jaar aangeboden. De excursie duurt rond de 1½ tot 2 uur, tenzij anders met u afgesproken.
Oudere leeftijdsgroepen kunnen eventueel zelf aan de slag o.l.v. deskundige begeleiding om bij te dragen aan het onderhoud van de eendenkooi. Denk bijvoorbeeld aan lichte snoei- en plantwerkzaamheden. Bij interesse kunt u contact opnemen om samen een sluitend programma op te stellen. Als afsluiting van enkele uurtjes de handen uit de mouwen steken is het - in overleg – in de meeste gevallen mogelijk om een korte rondleiding door de eendenkooi te volgen.
Na het vastleggen van datum en tijd zal er via mail contact opgenomen worden door een van onze gidsen om enkele afspraken te maken betreffende kledingadvies e.d. om het bezoek voor u zo prettig mogelijk te maken.
Er zijn geen kosten verbonden aan het deelnemen aan een rondleiding. Een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Hiermee kan Stichting Eendenkooi Maaspoort ervoor zorgen dat dit prachtige stuk natuur ook in de toekomst te bezoeken is voor belangstellenden.

Uw bezoek

De eendenkooi is een prachtig cultuurhistorisch natuurmonument en heeft geen (sanitaire) voorzieningen. Houd bij een bezoek rekening met de weersomstandigheden. Schoenen kunnen vies worden. Bij regen zijn laarzen of dichte schoenen aan te bevelen. Blote voeten in de zomer, ook al is het droog weer, zijn niet aan te raden in verband met de aanwezigheid van brandnetels e.d. Ondanks dat er tot nu toe geen teken zijn aangetroffen is het altijd raadzaam om na een uitstapje in de natuur te controleren op teken.

Teken in verschillende stadia
Teken in verschillende stadia.

Voor het verwijderen van een teek kijk op:
www.lymenet.nl/info/teek-verwijderen

Gele lis