• Natuurschilderijtjes

    Natuurschilderijtjes

  • Kinderhoekje

    Kinderhoekje

  • Informatie voor de open dag

    Informatie voor de open dag

Vier keer per jaar worden er rondleidingen gegeven in de eendenkooi, zie hiervoor de agenda. Tijdens een rondleiding vertelt een gids wat een eendenkooi is, hoe er eenden gevangen worden en waarom. Verder wordt er veel vertelt over het beroep van kooiker en de biodiversiteit in de eendenkooi.
Het beroep van de kooiker is eeuwenoud en gebonden aan tradities. Tijdens een rondleiding kun je ‘een kijkje nemen achter de schermen’ en ga je even terug in de tijd. Door inspanning van een groep vrijwilligers is nog goed te zien hoe de kooiker hier vroeger aan het werk was.

Twee keer per jaar is de rondleiding op een vaste tijd (10.00) en twee keer per jaar kunt u deelnemen tussen 9.00 en 12.00.
Op afspraak kunnen ook rondleidingen verzorgd worden voor groepen belangstellenden. Er zijn geen kosten verbonden aan het deelnemen aan een rondleiding. Een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Hiermee kan Stichting Eendenkooi Maaspoort ervoor zorgen dat dit prachtige stuk natuur ook in de toekomst te bezoeken is voor belangstellenden.

Uw bezoek

De eendenkooi is een prachtig cultuurhistorisch natuurmonument en heeft geen (sanitaire) voorzieningen. Houd bij een bezoek rekening met de weersomstandigheden. Schoenen kunnen vies worden. Bij regen zijn laarzen of dichte schoenen aan te bevelen. Blote voeten in de zomer, ook al is het droog weer, zijn niet aan te raden in verband met de aanwezigheid van brandnetels e.d. Ondanks dat er tot nu toe geen teken zijn aangetroffen is het altijd raadzaam om na een uitstapje in de natuur te controleren op teken.

Teken in verschillende stadia
Teken in verschillende stadia.

Voor het verwijderen van een teek kijk op:
www.lymenet.nl/info/teek-verwijderen

Gele lis