• Natuurschilderijtjes

    Natuurschilderijtjes

  • Kinderhoekje

    Kinderhoekje

  • Informatie voor de open dag

    Informatie voor de open dag

In een groen park, dichtbij een woonwijk met scholen en winkels ligt een bijzonder stukje natuur: Eendenkooi Maaspoort. De kooi is niet vrij toegankelijk, maar onder leiding van onze gidsen mag je wél naar binnen.
Het beroep van de kooiker is eeuwenoud en gebonden aan tradities. Tijdens een rondleiding kun je ‘een kijkje nemen achter de schermen’ en ga je even terug in de tijd. Door inspanning van een groep vrijwilligers is nog goed te zien hoe de kooiker hier vroeger aan het werk was. Kleine opdrachtjes tijdens de excursie leren de kinderen hoe boeiend de natuur is. Ontdekken en beleven staan hierbij centraal.
Nieuwsgierig geworden? Tijdens een aantal open dagen is er de mogelijkheid om deel te nemen aan deze leuke en leerzame activiteit. Dit wordt bekend gemaakt in de media. Wil je buiten deze open dagen om een kijkje komen nemen? Neem dan contact op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.
Na het vastleggen van datum en tijd zal er via mail contact opgenomen worden door een van onze gidsen om enkele afspraken te maken betreffende kledingadvies e.d. om het bezoek voor u zo prettig mogelijk te maken.
Er zijn geen kosten verbonden aan het deelnemen aan een rondleiding. Een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Hiermee kan Stichting Eendenkooi Maaspoort ervoor zorgen dat dit prachtige stuk natuur ook in de toekomst te bezoeken is voor belangstellenden.

Uw bezoek

De eendenkooi is een prachtig cultuurhistorisch natuurmonument en heeft geen (sanitaire) voorzieningen. Houd bij een bezoek rekening met de weersomstandigheden. Schoenen kunnen vies worden. Bij regen zijn laarzen of dichte schoenen aan te bevelen. Blote voeten in de zomer, ook al is het droog weer, zijn niet aan te raden in verband met de aanwezigheid van brandnetels e.d. Ondanks dat er tot nu toe geen teken zijn aangetroffen is het altijd raadzaam om na een uitstapje in de natuur te controleren op teken.

Teken in verschillende stadia
Teken in verschillende stadia.

Voor het verwijderen van een teek kijk op:
www.lymenet.nl/info/teek-verwijderen

Gele lis