• Eenden in de kooiplas

  Eenden in de kooiplas

 • Hoog water in een vangpijp

  Hoog water in een vangpijp

 • Woerd op een knotes

  Woerd op een knotes

 • Eend met kuikens

  Eend met kuikens

 • Canadese ganzen en meerkoet

  Canadese ganzen en meerkoet

 • Doorkijkje op de kooiplas

  Doorkijkje op de kooiplas

 • De observatiehut

  De observatiehut

 • Bevroren kooiplas

  Bevroren kooiplas

 • Een jonge ijsvogel wordt gevoerd

  Een jonge ijsvogel wordt gevoerd

 • Fluitekruid bij de kooiplas

  Fluitekruid bij de kooiplas

Rondleidingen zondag 21 november 2021

Categorie
Rondleiding
Datum
21 nov 2021 09:00 - 13:00

In het Burgemeester Van Zwietenpark, ligt midden in de wijk Maaspoort een eeuwenoude eendenkooi verscholen. Omgeven door een brede sloot waardoor de eendenkooi is afgesloten als stiltegebied. Er is niet vaak de gelegenheid om onder leiding van een van de beheerders een kijkje te nemen in dit 4 hectare groot natuurgebied.
Op 21 november kunt u dit onbekende maar o zo mooie pareltje van ’s-Hertogenbosch ontdekken.

Rondleidingen Eendenkooi Maaspoort

Tijdens de rondleiding kunt u genieten van een onverwacht, prachtig stukje natuur. U krijgt uitleg over de werking van een eendenkooi en kunt u het in 2012 herbouwde kooihuisje bewonderen. Kortom, een uniek kijkje ‘achter de schermen’ van deze eendenkooi, een cultuurhistorisch natuurmonument uit 1672.

De bomen volop in de vele kleurschakeringen van de herfst, hopelijk blauwe luchten en een warm zonnetje. Wuivend riet, bloeiende planten en nog veel meer. Wellicht een glimp van het ijsvogeltje of de bever. Op zondag 21 november staan de gidsen klaar voor een rondleiding; deelname is gratis, een bijdrage welkom. Het is een natuurgebied; denk aan uw kleding en schoeisel (liefst geen blote benen of voeten).
Een rondleiding in de eendenkooi duurt ruim 1 uur. Er wordt gewerkt met 4 tijdsloten waarvoor u zich kunt opgeven: 9.00 / 10.00 / 11.00 / 12.00.
U kunt zich opgeven door middel van het sturen van een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De maximale groepsgrootte is 12 personen. Vol is vol.

U vindt de Eendenkooi Maaspoort in het Burgemeester Van Zwietenpark. Langs het fietspad dat parallel loopt aan de A59 ziet u aan de zuidkant van de eendenkooi een steiger met bruggetje. Aan de borden kunt u zien dat dit de ingang van de eendenkooi is. Uw auto kunt u parkeren bij de Hazenburgstede achter het gebouw van de scouting DEBONO (op 500 meter afstand).

Bezoek onze website www.eendenkooimaaspoort.nl voor meer informatie over de historie van de eendenkooi en de stichting.
Voor meer informatie kunt u terecht bij Rut Stokman (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

 
 

Powered by iCagenda

Educatie en rondleidingen

Het beroep van kooiker is eeuwenoud en gebonden aan tradities. Wil je zien hoe de kooiker vroeger aan het werk was?
Tijdens een rondleiding kun je een kijkje nemen 'achter de schermen' en ga je even terug in de tijd. Wij verzorgen rondleidingen voor groepen belangstellenden, scholen en verenigingen.

Educatie en rondleidingen >>

Informatie voor de open dag

 

 

Aanmelden voor een rondleiding?


Neem contact op met Rut Stokman via:

073-6416854  of  info@eendenkooimaaspoort.nl

Nieuws

Landelijke Natuurwerkdag 2023

Midden in de wijk Maaspoort in de gemeente ’s-Hertogenbosch ligt een oude eendenkooi. Een natuur- cultuurhistorisch monument dat ruim 350 jaar oud is en dateert van 1672.
LEEF JE UIT OP DE NATUURWERKDAG ZATERDAG 4 NOVEMBER.

Lees meer...

Rondleiding zondag 15 oktober 2023

In het Burgemeester Van Zwietenpark, ligt midden in de wijk Maaspoort een eeuwenoude eendenkooi verscholen. Omgeven door een brede sloot waardoor de eendenkooi afgesloten is als stiltegebied.
Er is niet vaak de gelegenheid om onder leiding van een van de beheerders een kijkje te nemen in dit 4 hectare groot mooie natuurgebied.

Lees meer...

Inschrijven nieuwsbrief

Een paar keer per jaar brengen wij een nieuwsbrief uit. In deze nieuwsbrieven leest u alles over wanneer er rondleidingen zullen plaatsvinden, info over hoe en wanneer u ons kunt komen helpen en u vindt er nieuwtjes en foto's.

Wilt u de nieuwsbrief van de Stichting Eendenkooi Maaspoort ontvangen, stuur dan een mail naar Rut Stokman:

r.a.m.stokman@home.nl

Nieuwsbrief-archief

Lees eerdere uitgaves van onze nieuwsbrief >>