• Ijsvogeltje

  Ijsvogeltje

 • Een makhok in wording

  Een makhok in wording

 • Winterse kooi

  Winterse kooi

 • Groene specht

  Groene specht

Vrijwilligerswerk bij Eendenkooi Maaspoort

Onze eendenkooi wordt onderhouden door een groep vrijwilligers. Wil je weten wat zij zoal doen? Zie video...

Vrijwilligers verhalen
Of het nu gaat om het knotten van bomen, tellen van amfibieën of het beschermen van weidevogels. Duizenden vrijwilligers door de gehele provincie houden zich hier wekelijks en zelfs dagelijks mee bezig.

Het is een geweldige prestatie wat er zoal wordt behaald met én door vrijwilligers. Zonder hen zou het Brabantse Landschap er totaal anders uit zien. Het werk van deze ploeterende vrijwilligers, ver weg van het stadse leven, wordt niet altijd gezien. Daar komt nu verandering in. Naast de nieuwe natuurfilm van Mark Kapteijns over het Coördinatiepunt Landschapsbeheer zal er deze winter een online serie worden uitgezonden over de verhalen van de vrijwilligers. Deze video's en verhalen zijn te bekijken op de website van het Brabants Landschap.

Eendenkooi Maaspoort
Ook onze eendenkooi wordt onderhouden door vrijwilligers. Samen geven ze deze bijzondere plek de aandacht die het verdient. Ze houden het verhaal van de oude eendenkooi levend en zorgen met elkaar voor het onderhoud.

Ook jij kunt iets betekenen in het groen en de rust vinden in dit gebied. Je bent van harte welkom om langs te komen bij Thijs, Rut, Ton en de andere vrijwilligers. Benieuwd geworden? Neem voor meer informatie of vrijwilligerswerk contact op met Rut Stokman, via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zie hieronder de video over vrijwilligerswerk in Eendenkooi Maaspoort: