• Ijsvogeltje

  Ijsvogeltje

 • Een makhok in wording

  Een makhok in wording

 • Winterse kooi

  Winterse kooi

 • Groene specht

  Groene specht

Rondleidingen 27 maart 2022

Wilt u ook een uniek kijkje "achter de schermen" van Eendenkooi Maaspoort? Op zondag 27 maart 2022 zijn er weer rondleidingen!

In het Burgemeester Van Zwietenpark, ligt midden in de wijk Maaspoort een eeuwenoude eendenkooi verscholen. Omgeven door een brede sloot waardoor de eendenkooi is afgesloten als stiltegebied. Er is niet vaak de gelegenheid om onder leiding van een van de beheerders een kijkje te nemen in dit 4 hectare groot natuurgebied.
Op 27 maart kunt u dit onbekende maar o zo mooie pareltje van ’s-Hertogenbosch ontdekken.

Tijdens de rondleiding kunt u genieten van een onverwacht, prachtig stukje natuur. U krijgt uitleg over de werking van een eendenkooi en kunt u het in 2012 herbouwde kooihuisje bewonderen. Kortom, een uniek kijkje ‘achter de schermen’ van deze eendenkooi, een cultuurhistorisch natuurmonument uit 1672.

De bomen ontluikend in het lente groen, vele kleurschakeringen. Hopelijk blauwe luchten en een warm zonnetje. Wuivend riet, bloeiende planten en nog veel meer. Wellicht een glimp van het IJsvogeltje of de bever.

Op zondag 27 maart staan de gidsen klaar voor een rondleiding; deelname is gratis, een bijdrage welkom in dit jubileum jaar (350 jaar oud!). Het is een natuurgebied; denk aan uw kleding en schoeisel (liefst geen blote benen of voeten). Een rondleiding in de eendenkooi duurt ruim 1 uur.
Er wordt gewerkt met 4 tijdsloten waarvoor u zich kunt opgeven; 9.00 - 10.00 - 11.00 - 12.00.
U kunt zich opgeven door middel van het sturen van een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De maximale groepsgrootte is 15 personen. Vol is vol.

U vindt de Eendenkooi Maaspoort in het Burgemeester Van Zwietenpark. Langs het fietspad dat parallel loopt aan de A59 ziet u aan de zuidkant van de eendenkooi een steiger met bruggetje. Aan de borden kunt u zien dat dit de ingang van de eendenkooi is. Uw auto kunt u parkeren bij de Hazenburgstede achter het gebouw van de scouting DEBONO (op 500 meter afstand).
Bezoek onze website www.eendenkooimaaspoort.nl voor meer informatie over de historie van de eendenkooi en de stichting. Voor meer informatie kunt u terecht bij Rut Stokman.